Bruis&Ketel is een mousserende vruchtenwijn makerij gestart in hartje Utrecht. De productielocatie zit nu in Culemborg!

De drijfkracht achter deze start-up is de passie voor ambachtelijke producten die met aandacht en liefde bereid worden. Deze passie werd aangewakkerd door een gemis. Zelf hebben wij vele vieringen, festijnen en partijtjes meegemaakt. Nog nooit is hierbij een bubbel gedronken die we bijzonder genoeg vonden voor het unieke moment. Hierdoor borrelde het idee omhoog: we gaan dit zelf maken. Een uniek product om unieke momenten mee te creëren en te vieren. Want iedere ontmoeting in blijdschap is er een om op te toosten.

De mentaliteit van Bruis&Ketel kan in twee woorden worden beschreven: respectvolle rebellie. Wij maken gebruik van en hebben respect voor alle kennis die is opgedaan door mousserende wijnmakers die ons voor zijn gegaan en hun ervaringen met ons willen delen. Rebellie staat voor vernieuwing, innovatie en lef. Waar de wereld van bieren al menig revolutie heeft meegemaakt, is de wijnwereld klaar voor opschudding.

Nu maakt Bruis&Ketel bubbels van champagnegist maar alles BEHALVE druiven. 

Lennart Stokmans

Lennart is de oprichter van Bruis & Ketel en coordineerd het reilen en zeilen van Bruis & Ketel. Zijn creative brein creert nieuwe soorten bubbels die lekker smaken en er goed uitzien. Zijn ambitie voor Bruis & Ketel kent geen grenzen, hij wil dan ook dat zijn bubbels over de hele wereld verkocht worden. 

Lennart is een kunstenaar. Laat proeven maar aan deze culinaire reus over. Zijn smaakzintuigen hebben zich over de jaren zo ontwikkeld dat hij één gram suiker proeft in een gerecht voor vier personen. Als vegetarisch thuiskok wist hij zich al snel te onderscheiden door avond na avond voor een 15 koppig studentenhuis de meest smaakvolle en voedingsrijke maaltijden op tafel te zetten, die ook nog eens betaalbaar waren voor een studentenbudget!

Daarnaast is Lennart de frontman in de band Prince of Virtue & KROOS (zie Spotify). Hij zingt en speelt gitaar. In een eclectische sneltrein volgen hardrock nummers en politieke ballads elkaar op. Als u tijdens zijn show door het dansen van top tot teen doordrenkt bent van het zweet mag u zichzelf gelukkig prijzen dit prachtige moment te kunnen vieren met zijn feestelijke drank.