Bruis en ketel instagram link

Bruis&Ketel is een micro mousserende vruchtenwijn makerij begonnen in hartje Utrecht. De productielocatie zit nu in Culemborg naast het station!

De drijfkracht achter deze start-up is de passie voor ambachtelijke producten die met aandacht en liefde bereid worden. Deze passie werd aangewakkerd door een gemis. Zelf hebben wij vele vieringen, festijnen en partijtjes meegemaakt. Nog nooit is hierbij een champagne, cava of prosecco gedronken die we bijzonder genoeg vonden voor het unieke moment. Hierdoor borrelde het idee omhoog: we gaan dit zelf maken! Een uniek product om unieke momenten mee te creëren en te vieren. Want iedere ontmoeting in blijdschap is er een om op te toosten.

De mentaliteit van Bruis&Ketel kan in twee woorden worden beschreven: respectvolle rebellie. Wij maken gebruik van en hebben respect voor alle kennis die is opgedaan door mousserende wijnmakers die ons voor zijn gegaan en hun ervaringen met ons willen delen. Rebellie staat voor vernieuwing, innovatie en lef. Waar de wereld van bieren al menig revolutie heeft meegemaakt, is de wijnwereld klaar voor opschudding.

Nu maakt Bruis&Ketel bubbels van alles BEHALVE druiven. Citroenen, Gemberwortel, Granaatappels, Rode Peper, Kokoswater, je kunt het zo gek niet bedenken en we doen het!

Luis Nils Hallström en Lennart Matthijs Stokmans hebben elkaar leren kennen door hun passie voor koken en het ontdekken van nieuwe smaakcombinaties. Creëren geeft de heren energie, bruisende energie. Dit creëren kan zowel gerechten, als dranken of muziek betreffen zolang het maar gedeeld kan worden met vrienden, familie en andere dierbaren. De twee kameraden werken graag met oosterse kruiden en specerijen zoals citroenblad, kruidnagel en fruit-oliën die de wijnen hen kruidige en bloemige karakter geven.

Lennart en Luis, de oprichters van Bruis&Ketel, vonden dat er nog geen bubbels bestonden die waardig genoeg waren voor de bijzondere momenten in hun leven. Zo kwamen ze op het idee om die zelf te maken. Het DIY gedachtegoed staat centraal binnen Bruis&Ketel. Of het nou om een werkbank, recept of etiket gaat, de heren zetten het eigenhandig in elkaar.

Luis Hallström

Luis Nils Hallström

Luis is de wetenschapper van het tweetal. Met zijn bachelor Biologie behaald aan de Universiteit Utrecht voert hij de nodige berekeningen uit. Of het nou om volumes, gist, de suiker doseringen of de inventaris betreft, Luis brengt u cijfers tot achter de komma. 

In zijn vrije tijd is hij schrijver van voornamelijk korte verhalen. Zijn roman zal ergens eind volgend jaar verschijnen. Het is een psychologische thriller over hoe je eigen geest je grootste vijand kan worden. Lekker gruwelen dus. Als hij nog een uurtje over heeft, kruipt hij graag achter zijn elektrische drumstel, boven op de cajon of speelt hij accordeon in het park.  

Lennart Stokmans

Lennart is de kunstenaar. Laat proeven maar aan deze culinaire reus over. Zijn smaakzintuigen hebben zich over de jaren zo ontwikkeld dat hij één gram suiker proeft in een gerecht voor vier personen. Als vegetarisch thuiskok wist hij zich al snel te onderscheiden door avond na avond voor een 15 koppig studentenhuis de meest smaakvolle en voedingsrijke maaltijden op tafel te zetten, die ook nog eens betaalbaar waren voor een studentenbudget!

Daarnaast is Lennart de frontman in de band Prince of Virtue (zie Spotify). Hij zingt en speelt gitaar. In een eclectische sneltrein volgen hardrock nummers en politieke ballads elkaar op. Als u tijdens zijn show door het dansen van top tot teen doordrenkt bent van het zweet mag u zichzelf gelukkig prijzen dit prachtige moment te kunnen vieren met zijn feestelijke drank.